Bilgiler > Halbuki onların hocaları cahil, köylü kişiler
Halbuki onların hocaları cahil, köylü kişiler
"Ağacın ortasında bir ok, arka tarafında da kısa bir sap var. Bunların dışında köylününbaşka araçları yok. Gene de çalımlarından geçilmez. Ayrıca kendilerinin mübarek kişiler okduklarını söylerler. Yalnız onlar Tanrı'ya inanırlarmış. Biz Hristiyanlar inanmazmışız. Onun için bize khwern(gavur) diyorlar. Bu kelime imansız, dinsiz demek oluyor. Halbuki onların hocaları cahil, köylü kişiler. Köylüler zaten okumak yazma bilmezler. Sadece bol bol masal anlatırlar. Tarihi olaylardan habersizdirler. "
"Türkler tarih bilmezler. Çoğunluğun okuma yazması yok. İmamları da halka okudukları duaları anlatmazlar. Türklerin ibadet dili Arapçadır. Eskiden TÜrklerin bilge adamları varmış. Şimdi yazıları yok. Bizde kilisalarde Latince ne kadar anlaşılıyorsa onlarda da Arapça okadar anlaşılır."
Hans Dernschwam -1554
"Imams are for the most part poorly educated and all too ready to insinuate anti-Western, anti-Christian or anti-Jewish sentiments into their sermons. "
Kaynak: Wikileaks
https://wikileaks.org/plusd/ca...KARA7211_a.html
***
Telefon Uyumlu Sayfa