Temelelektronik.info

Bilgiler > Susam Adasına inen ingiliz askerin vurulması 17 Temmuz 1934



Susam Adasına inen ingiliz askerin vurulması 17 Temmuz 1934

https://www.nyshistoricnewspap...turkey---------



İngiliz Gemisi Görevli Adkerin Ölümünü Araştırıyor. 

İngiliz Gemisi London'un bugun Samos adasına Türk sahil güvenliği tarafından öldürülen İngiliz denizcinin öldürülmesi ile ilgili araştırma yapmak gitti. 

HMS Devonshire'da görevli askerler Cumartesi günü Susam adasına yüzmek için indi. Türk Sayil güvenliği inen askerleri dur ihtarına da uymadıkları için kaçakçı zannederek vurdu. 

Cerrah Teğmen J. W. Robinson kurban oldu. Vurulduğunda küçük bir bottaydı ve bottan düştü. Bedeni hala kurtarılamadı. 

Diğer asker, Teğmen T.S.K Maunsel omzundan yaralandı. Omzundan vurulan Teğmen ve diğer bir teğmen bottan atlayarak Türkiye'ye ait Ege Denizindeki bir adaya yüzdü. 

Türk Hükümetinin pişmanlık ifade etmesine rağmen, Hükümet sahil güvenliğin görevini düzgünce yaptığını düşünüyor. 


sonraki bilgi:      Din, halkın afyonudur

önceki bilgi:       Osmanlıda Gulamlık Müessesesi kitabı alıntıları

 
 

Bu sayfaya 30  defa bakıldı


Bu internet sitesi kar amacı gütmemektedir. Bu içeriğin siteden kaldırılmasını istiyorsanız alttaki butonu kullanarak içeriğin kaldırılması için istekte bulunabilirsiniz.